Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barbro

Min mamma har en arbetskamrat som heter Barbro
hon har sovit i min säng i helgen
jag har aldrig hört talas om någon Barbro förut
tänk om de har ett hemligt lesbiskt förhållande med varandra
Det skulle göra mig lycklig
om Barbro var androgyn för androgynitet har fascinerat mig länge
på det sättet är Barbro intressant
min mammas hemliga androgyna älskarinna
de kanske träffas och har sex i receptionen alla de gånger min mamma säger att hon jobbar övertid
tränar hon verkligen så mycket som hon säger?
hon kanske träffar Barbro
Det skulle göra mig avundsjuk om Barbro var en sådan som leker och hittar på roliga saker Hon och mamma kanske spionerar på människor på caféer, hittar på roliga livsöden åt folk med roliga hattar, springer nakna på stora ängar med vallmo, skriver långa stafettdikter om allting och inget alls, skriker hemlige meddelanden där ingen hör på grund av okänd anledning, cyklar ikapp, dansar i regn under total tystnad men ändå i samförstånd, pratar lååånga samtal om även sånt som man inte alltid pratar om och så vidare för det är en sån vän jag drömmer om
jag tror inte att Barbro är sådan och
jag tror inte att min mammas drömmar är de samma som mina men
jag tror kanske att min mamma skulle behöva
En Hemlig Lesbisk Älskarinna

Ibland tänker jag att min pappa är en otrogen man
han reser ju så otroligt mycket
en gång lyssnade jag nämligen på ett program på P3 om goda familjefäder som levde dubbelliv
det var intressant
de hade lyckets dölja sin dubbelidentitet för åtminståne sin ena familj i flera år
sen dess har jag velat leva ett dubbelliv
En annan gång såg jag en dokumentär på Tv om två tvillingpojkar där den ene pojken fötts med ett missbildat könsorgan och därför ofrivilligt ingått i ett experiment
han blev uppfostrad som flicka i tron att han var flicka
både han och hans bror begick självmord
det var hemskt men samtidigt så förskräckligt fascinerande
Vad är en människa?
Vad är en flicka?
Vad är en pojke?
när jag var liten kallade jag mig feminist
det gör jag inte längre
jag undrar varför
jag undrar vad Barbro gör inatt?
sover förmodligen
hon kanske vill lära känna mig någon dag?
hon kanske kan lära sig att vilja lära känna mig någon dag




Fri vers av fröken
Läst 628 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-22 20:51



Bookmark and Share


    Pistence
Denna hörde ju jag förfan på radio! Jag hörde den och jag gillade vad jag hörde!
Favorit!
2009-11-04
  > Nästa text
< Föregående

fröken
fröken