Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Obduktion


hem o, globin

ömma grubblande fingrar trevar i nattens springa, fruktlösa försök har gjorts att ånga upp gummeringen över kastrull med stormkokande vatten, använder skalpellen som brevsprätt, senare - när hålet vidgats - ett finger

**

häm ad, hem lig
hem o, globin
muskelbladen
ryggraden
kroppen mellan de hängande händerna
bindväven mellan oss

i mörkret finns en fastare skugga
blodplättarna virvlar upp

**

mina händer är sterila;jag bär dem framför mig i hög vinkel
jag är på väg in i en kropp
hudkanterna uppvikta
flödesschema uppritat med spritpenna
organen på andra sidan de talkfyllda handskarna
glider undan lätt och varmt

detta är den mörka insidan
ditt innehåll
jag lägger handen på ditt hjärta




Fri vers av Edith
Läst 563 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-05-25 00:02



Bookmark and Share


  sputnik sweetheart
sista delen blev jag nog lite smått förälskad i.
2006-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Edith