Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven den 24/7 1982 av Agnes Andersson

Ur farmors diktsamling




Hat

 

Hat är en sak som är svår

att förstå

Hat är en gåta

jag går rak i ett snår

Jag går på tå

för att ej oljud ska låta

 

Men en sak är

att otack är världens lön

Jag får ej hata

min vän så kär

Men ack så kall och skön

som himmelens vintergata

jag måste hata

 

Kärlek och hat det följes åt

man vet ej varför så är

Ett fullt fat,en halv låt ,ett hej

min vän så kär

Min kärlek döljer

men hatet följer

 

©Susanne Strömstedt

 




Fri vers av SusanneStrömstedt
Läst 334 gånger
Publicerad 2008-01-24 16:09



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det finns ett himmelskt hat.
Kanske skriver jag en bok om det en gång.
Det himmelska hatet.
2008-01-24
  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt