Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven den 25/7 1982 av Agnes Andersson

Ur farmors diktsamling




Miljö

 

En trädgård med liljor

en tjärn med dy

en gammal brädgård

och nya villor

En himmel med sky

är vad man ser

med ögats blick

ett barn som ler

En stad i modernt skick

 

Men skogen man skövlar

det blir ris och bråt

Med plogen och med stövlar

går bonden

och samlar virke till båt

Även till fonden

i storstads ståt

 

Miljö är en sak

som tål att tänkas på

man tar för givet

man går rak

Man tänder bål

man vill gå

man vill ej se

Det kan ju kosta livet

 

©Susanne Strömstedt




Fri vers av SusanneStrömstedt
Läst 345 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-24 16:16



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Rovdriften på miljön är ett resultat av materialismen.
2008-01-24
  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt