Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diamant

när du tog i mig
flådde du min hud

du var smeden som smidde
diamanten i Tritons smedja

treuddigt spetsad mejslad till perfektion
dina obarmhärtiga knytnävars hamrande

jag blundar och lyssnar på vattnet som porlar
vatten är hårt och oförlåtande envist
floden ringlar sig genom landskapet tvingar undan
jorden på sin självklara väg mot havet


du lärde mig att ta i trä
du varulv med kameleontens ansikte

stöpt i otur badande i modersblod
ingen hade tvättat bort din fosterhinna

när du tog i mig
hammaren städet jag




Fri vers av objekt3
Läst 576 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-01-26 07:04



Bookmark and Share


  Nanna X
låter som ett riktigt grymt människodjur
2011-12-14

    vilgot hellros
härligt skrivet
2011-01-06

  Sanchez VIP
du skriver intressant.

jag vill vara en varulv med kameleontens ansikte :)
2008-01-28

  Joakim P Udd
gåtfull och hypnotiserande
snygg sammanfattning
av taoismen i kursiv
mäktigt och bitskt
2008-01-26

    Trast
Att bli en gnistrande hård diamant...
2008-01-26

  Larz Gustafsson VIP
En liten kommentar bara...
En diamant är från början en kolbit som utsatts för tryck.
2008-01-26
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3