Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om ungdomens tid som försvann o avsaknad att uppskatta åldrandet


Dödens gestalt

Dödens gestalt
dansar vals
runt graven jag
grävt åt mej

Tyllet omkring
honom fladdrar
av slocknad
livsvind

En pistol
mot pannan
så enkelt kan
det vara

Slippa ungdomens
år som
svepte förbi
och gick bort




Fri vers av Jack_iX
Läst 590 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-01-30 17:11



Bookmark and Share


  KristinaE
.. huva ligen -ålderns höst har också sitt solsken!
2008-02-11

  Lasseman VIP
Åh!! min vän phuu! denna kändes, så starkt du kan skriva, känslig i mitt öga.. sparar och applåderar dig min vän..
2008-02-09

  Yvonne
Fantasifulla men ryyysliga metaforer. Åldrandet är inte lätt att uppskatta, det håller jag med om. Ungdomen känns som om det var något man upplevde i ett annat liv. Men jag travar fortfarande envist på bakåt hur motigt det än är, helt i enlighet med min dikt \"vägen tillbaka\". Hur är det man säger - kärringen mot strömmen.
2008-02-03

    sunnanvind
Grattis vännen!:))/Sunnanvind
2008-02-01

  Patrick K
sorglig text, dock väldigt väl skriven!
2008-01-31

    havsutsikt
låter sorgligt och uppgiven...
tror i och för sig att döden kan vara vacker
om det inte är pistol mot pannan utan ålder
och vishet...;)som kräver sin rätt
Men fint och vackert skrivet;)
2008-01-30

  prinscess VIP
dåtiden var vacker
framtiden är en levande gåva
2008-01-30

    sunnanvind
Neeej....tänk inte sååå!!! Tänk på alla dagar FRAMFÖR, o var glad åt dem...de blir oxå en dag, dagar du minns med NOSTALGI!
2008-01-30

  Lilla My* VIP
Tung sorgens text!
Men Ålder är bara en siffra på ett papper och lever gör vi nu och framåt**;)
2008-01-30

  Last Word Spoken
Ja, skrämmande!
Avsaknad att uppskatta åldrande,
...mmm... plastik kirurgi tror jag starkt på :))
2008-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Jack_iX
Jack_iX