Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allons enfants du fjällhöga nord...


Kalle Fjorton

I full uniform, till häst
just där han syns som bäst
Jean-Baptiste sitter där så grön
med ryggen mot ön;

Den många hundra år gamla
som på många minnen samla
dess hus målar vattnets spegel
klädda i sten och tegel
Lika stor är den som påvens land
där den ligger vid saltsjöns strand;

Till synes omdöpt efter en svamp
sitter Kalle där, han borde fått kramp
han pekar ständigt åt Söder
bort mot sina bröder
höger hand mot födelselandet
med vilket han bröt bandet

Hans två länder var då i krig -
förunderlig är ödets stig
nu ingår länderna i en ny gemenskap
Det ena ligger långt bortom den nu öppna slussen,
en gräns mellan landskap -

-Ojdå, nu kommer visst bussen!





Fri vers av Isaac Bobjörk
Läst 368 gånger
Publicerad 2008-01-31 14:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Isaac Bobjörk
Isaac Bobjörk