Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
föraktet mot havets arbetare


hitler hade judarna...

vi kan läsa det dagligen
vi kan se hur
en spänning
av okunnighet
piskas fram
för att stödja karriärister
hur forskare
säljer sin själ
för rampljusets strålglans

det är inte första gången
hatet mot havets
arbetare manifesteras
under kriget stal
regeringen
sjöfolkets krigstillägg
det var inte värt något
att riskera livet
i minfält
eller bland ubåtar

det är inte heller
värt något
att ta iland
högvärdiga
livsmedel
i kuling och snöglopp
när tyckandets experter
ligger och sussar
under täcket

det är alltid farligt
med munviga demagoger

hitler hade judarna
miljöpartiet har fiskarna




Fri vers av tom boreland
Läst 338 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-02-01 01:56

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  W.Riter
Får nog instämma i Satus kommentar! Det är inte fiskaren som man är ute efter utan som så mycket annat i vår värld som tänjs till bristningsgränsen.
Sen vete tusan om man förstår dig rätt...Lätt att missförstå i text. Man skulle säkert kunna sitta och diskutera sånt här en hel kväll...och mer därtill. Frågan är inte lätt och det finna alltid två sidor för och emot. Det fanns det även på Hitlers tid.

Bjarne
2008-02-09

    huldran
Heja, mycket vasst!
2008-02-01

  Sanningsägaren VIP
önskar jag hade lika rapp
hjärna som du
älskar dina käftsmällar
Så bra!
2008-02-01

  Madjori
Rysande läsning, fängslande från första rad till den sista.
Tack
2008-02-01

  ***Wicke***
Det farliga är att okunnighet ofta ger sympati.
2008-02-01

  Thurizas
jag fascineras av den här texten..
2008-02-01
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland