Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

..samtal med en björk..

djupt inne i skogen lång ifrån alla avbrott börjar björkarna vid vattendraget tala till dig

se här, se på vattnet som glider fram
se löven uppe i min krona se hur de virvlar och svajar
se på min granne tallen som sträcker sig högt upp
se på mossan som lagt sig tillrätta över graniten som somnat för dagen
se på gläntan där gräset lyser

min vän svampen gör att jag har direktkontakt med min bror lång långt bort
min förfader jorden hjälper mig att dricka från djupet och håller mig stadigt i sin famn
min syster luften som rufsar mitt hår bjuder mig att andas och skrattar med mig och retas ibland
min avlägsna kusin solen väcker mig varje dag
min bror månen blinkar till mig finurligt på natten

mina vänner fåglarna hälsar på varje dag och berättar vad dom sett på andra sidan ravinen
min vän ekorren kittlar mig vänligt när han klättrar upp, hi hi
min vän björnen brottas med mig och vi kämpar oss svettiga och knuffas
min vän älgen och jag talar lugnt till varandra och avslöjar hemligheter
min vän ugglan stannar tills jag frågat färdigt

här hos oss bor allting och vi hör ihop via våra rötter
här hos oss behöver du bara vara här
här finns allt du behöver




Fri vers av micke marin
Läst 271 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-01 12:40



Bookmark and Share


  Björn Karlsson
Nu är jag en skogis så den faller bra på ögonen
men inte bara bildligt vackert

den innehåller många djup i raderna

Seendet genom tingen
att se och uppleva genom känslan


Filosofisk och praktisk

Stor applåd
2008-04-20

  korpfjäder
Din björk och den helige Fransiscus kanske har träffats?
de talar samma språk!
2008-02-01

  Vind
Allt ett gott kamratgäng det där. Tycker om känslan du skapar i din text.
2008-02-01
  > Nästa text
< Föregående

micke marin
micke marin