Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Verklighetsbeskrivning!!!


fIxErIngSbiLDen


Aktie/ränte/valutarapportens blåskimrande staplar darrar... Darrningens minsta

fluktuens skakar

jorden. Darr-
r-
rr-
rrr-
ningen

rapporteras, analyseras, debatteras globalt - sekundligen. Paralyserad

rusar mänskligheten ifrån sig själv, med blicken hypnotiskt focuserad

vid den darrande fixeringsbilden.

Ekonomins akademiska burfåglar, ”Dårfinkarna”, kvittrar

inifrån sin inlästa teoribur,

svischande siffror, surrande summor.

Tomma tankar tumlar. Enfaldens eko ökar. Dårhuset dånar.

”Dårfinkarnas” ägare, ”Psykopaterna”, patrullerar gränsen mot

verkligheten. Ingen,

inte någon, inte en enda jävel skall släppas ut ur overkligheten.

BASTA!

Darrningen skall hållas!

Vetenskapens virrhjärnor irrar vilsna. Schizofrena politiker dreglar

drömmar, blåser bubblor bakom journalistiska skenfigurers skyhöga
skydd.

Dånet dönar.

Darrningen dirrar.

I-världens irrelevans, relativt fortsättningens förutsättning,

frodas i förbleknande fägring på jorden. Livet

ligger på dödsbäddden, flämtande.

Hypnotiserade hysteriker hastar över alla utsikter till insikt.

Fixeringsbildens darrning skälver

till. Jorden skakar.

Barnen bleknar. Rodnande

mödrar och fäder hastar förbi dem

svettiga av iver att hinna

sig själva i bortrusande odödlighet.


Den yttre miljön är förödd – den inre än mer!

”Det är synd om mänskorna”, sa Strindberg…








Fri vers av forskaren
Läst 406 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-02-03 08:47



Bookmark and Share


  Joakim Södersten
Din verklighetsbeskrivning kan jag instämma i.
Bra poesi av en verklighet som överträffar dikten.




Språk: 3
Form: 3
Helhet: 4
Känsla: 3
2008-02-06

  Michaela Dutius
ja du han hade rätt August!
2008-02-04

  Carola Jeryd
Så har du gjort det igen...satt fingret mitt på en ömmande punkt...
Verklighetsbeskrivning är bara förnamnet. Min verklighet består just nu bara av kalkyler, reultatberäkningar och matematik.
Jag vill bara kräkas - ska ha ekonomitenta på torsdag...
Kramiz
2008-02-03

  Gunwale VIP
Det sprakar och slår gnistor! Alliterationer smattrar. \"Enfaldens eko ökar\" - - - ord som behöver upprepas gång på gån för en insomnad, blind mänsklighet!
2008-02-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Att ta till sig detta,
annars dö, gäller för,
Madame, som Monsieur
annars blir det, som sagt,
adieu! Inte lär det gå pö om pö!
2008-02-03
  > Nästa text
< Föregående

forskaren