Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårlängtan

Snart har alla löv fallit från träden vi ser
jorden är frusen, trots att snön uteblev
vi vandrar med vårlängtan djupt inombords
ska Han komma snart, är vårt inres rop
är vi redo att bana väg, ska någon tro han finna då
han kommer på skyarna, lika ljuvlig som löftena sagt
då skall tro vändas i åskådning, när oljeberget bävar
under Hans fötter, och vi jublar i kapp med alla Guds söner
Hjälp oss att vara redo ,Ande från det femte väderstrecket
jag ber, smörj våra ögon med oljan så att vi åter igen ser
Han har rätat upp lodet, i vår snedvridna värld
de fattiga är rika, de rika förgår i sin flärd
fyll oss med kärleksgärningen som möter en sargad generation
hjälp oss förmedla nåden, som lyfter, helar och bär
igenom alla tider och in i evigheten stor, där
Han ska prisas för evigt och vi genom nåden då bor....




Fri vers av palle
Läst 210 gånger
Publicerad 2008-02-03 15:34



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Sann och vacker text!
2008-02-03
  > Nästa text
< Föregående

palle
palle