Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Göteborgsnatt

Vandrade genom en regnig oktobernatt
jiddret och fladdret vittnade om tomma själar
ännu en sil, till ingen nytta
lögnens röst smattrar envist på den spräckta rutan
begärelsens kalk förför de stackars trasiga små
min önskan bär dem dit de också kan gå
där livets vatten ges för intet, av nåd får man ta del därav
att lämna över rodret till Den som givit farkosten dess form
och låta rena segel hissas, och bära genom varje storm
att låta Mästaren få styra och bara följa med
det är vad vi behöver, uti varje litet led...
när lerkärlet gick sönder(i hans hand) så gjorde
han ett nytt till hedersamt bruk
församlade på nytt...




Fri vers av palle
Läst 266 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-05 08:13



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Ja, \"när kärlet, som krukmakaren höll på att göra av leret, misslyckades i hans hand, begynte han om igen och gjorde därav ett annat kärl så, som han ville hava det.\" Jer.18:4 Mitt absoluta favoritkapitel i bibeln.
Må vi lyckas med att nå ut med detta till behovens barn medan det ännu finns tid...
2008-02-24

  Michaela Dutius
Den önskan och bönen instämmer jag i med glädje.
Mycket vacker dikt
2008-02-08

  Larz Gustafsson VIP
Jeremia 18.
I krukmakarens hus.
Ingen är så tålmodig och så varsam som denne keramiker.
2008-02-05
  > Nästa text
< Föregående

palle
palle