Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om ärlighet, ett omodernt ord, helt obekant snart i dagens genomkommersialserade samhälle


Ärlighet - Snart ett minne blott !

Att va ärlig
borde va lätt
egentligen härligt
ett juste sätt
att aldrig hymla
eller ljuga
inte hyckla
eller truga

Att säga saker rakt på
det borde va självklart
jag mår bättre då
ja, helt underbart
men andra vågar inte
fast i konventioner
de förmår inte
får konvulsioner

Ärlighet varar längst
det sa dom förr
men nu har det svängt
man stänger sin dörr........




Fri vers av Mats Henricson
Läst 316 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-02-05 08:19



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Bäst är, att sanning
alltid tala, aldrig ljuga,
då har man ju, det
ideala, behöver ej
på hjärnkomihåget
gala, om det, som man
själv, hamnat, i dvala...
2008-02-05

  Larz Gustafsson VIP
Om man är ärlig betraktas man som ett hot.
Eller brännmärks som kärlekslös.
Man är inte ödmjuk.
Etc.
2008-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska