Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

La petite mort

positivhalaren halar sitt positiv

i en Kinesisk by blickar ett par tomma mansögon bort mot ingenting

där ett öde Mad Max landskap breder ut sig snurrar karusellen

omänsklig metallisk musik våldtar våldtäkten

Gaia råmar som en urlakad ko

och en Kinesisk man vänder sig om efter en hallucination

av höfter

vetefält som skulle räddat millioner brinner i natten
där på ett annanas plantage tappar vi förståndet
för förstörelsen för framtiden för historien

och när världen brinner älskar vi
bakom ladugårdsdörren har fåret dragit sig tillbaka
slickar slemmet av den nyfödda lammungen

i halmen innanför penetrerar Gud mig
med himlens stålkrigare
bang bang
med förödelsens söttma
bang bang
med krigets kyla

vi älskar bort elden
vi älskar bortom frosten

vi dansar i sista andetaget
beväpnade med fötter och skratt
ingen skall höra oss skrika
vi är inte rädda
vi är för levande
sista andetaget är ännu inte draget
jag är inte död
än kan jag älska oss bortom livet
bang bang




Fri vers av objekt3
Läst 549 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-02-05 22:21



Bookmark and Share


  big mama
Vilket bildflöde! En talande titel - eller är den ironisk? Och en euforisk svindelkänsla som du är bra på att uttrycka.
2012-02-27

  Latifa Baker
jag undrar oxå varför det e kineser i dikten :S

annars otroligt bra!!!
2008-06-04

  Sanchez VIP
fint

jag läser det som en samhällskritisk, miljövänlig-anti-resursslöseri-dikt samt ja... kritik av religionen för dess manschauvinism

fast jag undrar varför det är kineser i dikten...

+ jag gillar den sarkastiska tonen i din titel
2008-02-07

    Trast
Jag läser dessa rader med stor förtjusning:

\"i halmen innanför penetrerar Gud mig med manslem
med himlens stålkrigare
BANG BANG
med förödelsens sötma
BANG BANG
med krigets kyla

vi älskar bort elden
vi älskar bortom frosten\"

BANG BANG
2008-02-05
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3