Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev den i somras. Hitills har inte en jäkel fattat den. Men kanske du är unik? Kommentera i vilket fall. Hur kan formatet, stilen, texten, rubriken ect. bli bättre?


Blöta Tankar (& Du Fångar Regndroppar I Munnen)

Plask! låter det
när du sätter ner din läckande stövel
i vattenpölen
& du skrattar
ett regnskratt
som smittar som värsta vinterkräksjukan
fast man står mitt ute
i ett kallt
sommarregn

& på tal om vinterkräksjukan
så fick jag upp någonting fel väg,
[det är mina tankar
som flyter i den där pölen
förlåt för att det ser så äckligt ut
men det var du
som gjorde mitt huvud
till ett sådant kaos
]

det är så blött & du skriver
med droppar
någonting i min panna
& det kittlas men
det gör egentligen ingenting
bara du lovar
att aldrig aldrig säga
vad du skrev
för jag gillar att låtsas
och om jag får låtsas
på mitt sätt
vill jag att du skrivit
ingenting
för ingenting känns så betydelsfullt
som att ingenting förändras



Jag vill aldrig att du ska bli min himmel

för jag vill ha dig liggande
i regnet
tätt intill.




Fri vers av Junibarn
Läst 652 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-02-06 19:19



Bookmark and Share


    mashas mash
Hela dikten är jättevacker och de sista raderna... \"Jag vill aldrig att du ska bli min himmel\" \"för jag vill ha dig liggande i regnet tätt intill\".... helt underbara!!
2008-02-11

  Carola Zettergren
Mycket fängslande poesi
med mycket känsla i !!!!
2008-02-11

  korpfjäder
Att mötas, verkligen mötas - med ingenting skrivet i pannan, alla förutfattade bilder av sig själv uppkräkta i regnet... När ingen säger hur det ska vara...inget måste förskönas....eller förändras.... det får vara det det ÄR. Naket. Ärligt.
Och innerligt förunderligt närvarande.... Mmmmm. Gillar mycket!
2008-02-11

    crapcat
\"Jag vill aldrig att du ska bli min himmel

för jag vill ha dig liggande
i regnet
tätt intill.\"

åh, de här raderna är rent utav MAGISKA!
2008-02-08

  Matilda Linnéa Tinér
så fick jag upp någonting fel väg,
det är mina tankar
som flyter i den där pölen
förlåt för att det ser så äckligt ut
men det var du
som gjorde mitt huvud
till ett sådant kaos

och om jag får låtsas
på mitt sätt
vill jag att du skrivit
ingenting
för ingenting känns så betydelsfullt
som att ingenting förändras

Det var så mycket som var bra här.
ush jag tycler om
och jag förstår
visst.

duktig är du, verkligen :)
2008-02-07

  mirrorball
åh, vad fin!

blev orsäker på om jag fattade den nu. haha, jag blev lite rädd eftersom att ingen har förstått den innan X)

jaja, fin var den <3
2008-02-06

  mayhem and order
å underbart!
ÄLSKAR!

\"Jag vill aldrig att du ska bli min himmel

för jag vill ha dig liggande
i regnet
tätt intill.\"
Helt enkelt underbart!
Bokmärks
2008-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Junibarn
Junibarn