Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

15 år från idag

Jag tänker mig att vi,
15 år från idag,
sitter vid ditt köksbord
medan klockan på väggen
tickar illavarslande
(varje sekund
påminner mig
om hur lite tid vi har kvar)
och med respekt
för din stundande
bortgång
tvingar jag mig själv
att svälja min stolthet
och den sura smaken
ger mig kväljningar
men jag gör det,
jag sväljer den,
tar ett djupt andetag
och säger så ärligt jag kan
till dig

"Jag förlåter dig".

Min enda rädsla
är att du,
efter allt som hänt,
ska lyfta dina blå ögon
som sett för mycket
av livet
för att kunna tycka om det,
att du ska titta på mig
och mitt trasiga inre
med de där ögonen
och fråga

"För vad?"




Fri vers av 99knivesinside
Läst 1105 gånger och applåderad av 29 personer
Utvald text
Publicerad 2008-02-07 15:35



Bookmark and Share


  Jonas Rudberg
Vackert och skrämmande.
2008-12-11

  Desert dust
vackert. mycket, mycket vackert.
2008-12-10

    Madeleine Ågren (Maduska)
Tuff läsning. Mycket gripande, och otäck.
Tänker på kvällen innan min far dog: Han viskade "Förlåt mig". Jag svarade: "För vad"? Omvänt.
2008-12-10

  Louise. J
Wow, den va fin!
2008-02-17

  korpfjäder
Så fruktansvärt bra att bara tårar räcker till för att tala om det.
2008-02-12

    Melona
hur kommer det sig,
egentligen att
ord
små ord
i rätt
sammanhang

berör mina tårar!?

Smärtande vackert, sant och störtbra!
2008-02-09

  vetlandaslyna
vilken oerhört stark text. det är med stor beundran jag bokmärker ännu ett av dina verk, och den här etsar sig fast något otroligt. som skrivet ur mina rädslor. vad ger man för lovord till någon med förmågan att vända upp-och-ner på någons tillvaro med en enda text? det här är ju knappast bara ord. det är känsla och detaljer och....liv. den här texten är liv när livet är som mest. jag sätter punkt på galenskapen DÄR,

(allt jag egentligen ville säga
var; den här är asbra!)
2008-02-07

    BetweenTheLines
Starkt och snyggt.
2008-02-07
  > Nästa text
< Föregående

99knivesinside