Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ängelns vingar

Var är smaken? Smaken av att lyckas?
Försöker svälja, svälja alla ord.
Det vill inte ner.
Detta söndertuggade papper.
Var är styrkan?
Var är glöden?
Jag måste vara tapper.
Var är mina vapen?
Och var är min sköld?
Ingenting utanför hotar.
Det är på mig den sitter, smärtans böld.


Vem har tagit min längtan?
Vem har tagit min tid?
Möt mig, jag går naken mot strid.

Jag har letat i skogar, andra städer, i ett hav.
Jag har klättrat upp för bergen.
För att stupa ner i en bottenlös lavin.
Ge mig ett bränsle att flyga högt.
Inget rus av gammalt vin.
Tack för repet min vän, du håller mig vid liv.
Nu har mina armar börjat värka, förgäves jag svingar.
Ge mig nåt bättre.
Ge mig ängelns vingar.




Fri vers av Aida*
Läst 1208 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-02-07 22:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbart vackert, man rycks med av de vackra metaforerna till att vilja läsa mer o mer o mer, tack för den vackra läsningen och applåder!
2008-03-10

  Nils Sondefors
Poesi!
2008-02-27

  lolloo
Underbart!
2008-02-10

  claes fredelius
Hallå fru Verdi!

Din dikt är bra!
Den har rörelse och flykt
Och det är väl dikten du vill lyckas med, ditt främsta \"vapen och sköld\"?
Eller?
Du är på väg!
Har du läst Karin Boyes \"I rörelse\"?

Claes F
2008-02-10

  aol
underbart
2008-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Aida*
Aida*