Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mot mig, mot dig och mot allt jävla hopp.
Hoppas ni dör.



Jag har så mycket osagt

I evigheten
 letade jag efter
en någon
utan tillbehör
eller krav

en enkel vän

en
ömtålig själ
vars hjärtslag drevs
av lojalitet

jag fann en vän (trodde jag)
som kom utan tillbehör
men som lämnade
mig med
blödande konsekvenser

och länge
har jag fått uthärda

hav
som jag har fått drunkna i.
oceaner
av tårar.

allt jag behövde
var ett öra som var vänt
åt mitt håll

Istället fick jag vända
andra kinden till,

precis som Jesus sa
att jag skulle

Och Gud, du har inte lyckats
hålla ditt ord.

Din bärmhärtighet 
räckte aldrig till mig,
glöm aldrig det

för när djävulen
erbjuder mig en mikrofon
skall jag inte frukta

jag skall tala
ut och ge honom styrka.
jag ska sjunga för alla själar
som brinner i helvetet.
Jag ska hedra dem
genom att dansa genom
deras lågor.

allt
jag bad om
var lite medmänsklighet

Dagen då vindarna vänder,
vänd inte kappan efter vinden kära Gud.
Den som ger sig in i leken, får leken tåla.

Som man bäddar får man ligga




Fri vers av Aida*
Läst 711 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2009-02-12 23:24



Bookmark and Share


  Tera
"allt
jag bad om
var lite medmänsklighet"

Jag tyckte om detta stycke...

Det behövs ingen gud för att göra dessa val...
2009-02-17

  aol
blev så berörd underbart bra poetat
2009-02-14

  albertina
I evigheten
letade jag efter
en någon
utan tillbehör
eller krav

en enkel vän.

Jag fastnade för inledningen.
Dina ord känns verkligen så nära.
Tack för en riktigt bra text
2009-02-13

  Fånga dagen
en stark dikt och besvikelse över en person som gjort dig illa
kram Anna-Karin
2009-02-13

  Aisha VIP
...stark text med mycket bett i...
...befriande om hämd och bitterhet...
...vi är nog många som vill dansa med i den dansen...:)
bokmärker!
2009-02-13

    Tea Alex
Åh så vackert beskrivet, bitterhet när den är som värst. Jag känner igen mig i tankegångarna, har varit där jag med. Man försöker tvinga fram tecken från Gud, att han finns och älskar en. Först i efterhan inser man att man blivit buren av Gud hela tiden, men det ser man inte när man sitter där i skiten. Då är man bara arg, förtvivlad och känner sig övergiven. Det blir applåd!
2009-02-12

  Ex¤animo
reality bites...dina ord med. kram.
2009-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Aida*
Aida*