Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konstnären heter Kjerstin Krantz


Tistel Mistel Kistel

Höljde höga runor här

 hemsökt det jag vet

brytaren bliver  

tmkiiisssttteeelll 

 

Ett första jag känner

taggar sticker som törnen 

Ett andra jag ser

makten mästaren har

Ett tredje jag vet

bundna runor bidar tid 

 

Där är ölrunor

och mustiga maktrunor

Avskavt det blevo

det som inristat voro

Mängd med med helga mjödet

att sändas på vida vägar 

 

Än tid är för glammande gamman

än tid är för fränders fest

Heimdall blåser strax i hornet

ljudgör gammalt Gjallarhorn

varslar om världens slut

blåser för dess början

 




Fri vers av Lena Krantz VIP
Läst 737 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-02-07 23:12



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Har liksom Du en viss fäbless för de gamla eddapoesin där Völuspá skildrar världens tillkomst och undergång. Älskar Dina eddainspirerade dikter.
2008-03-06

  korpfjäder
Härliga ord för en korp i tidens brytning!
Må mjödet flöda också där näbbar möts!
2008-02-09

  aftermath
höj glaset syster
för det till mun
låt sig väl smaka
som din egna \"runsikrift\"
2008-02-08

  Åsa Gustavsson VIP
Ståtligt och forntidslikt med nutida budskap- tiden är ej mer, alltings slut är ock dess början!
2008-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP