Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1991, ensam mamma och 21 år


Ensamma mamman blues

Ler,
vaggar vaggan

knyter skorna
åt den ena,
matsäck åt den andra,
vaggar vaggan
åt den tredje,
ler
lagar frukost
stryker
hänger tvätt
tröstar den ena.
bannar den andra

vaggar vaggan
ler

byter blöja
kokar välling
lagar mat
och sopar golv
diskar
snyter den ena
plåstrar om den andra

vaggar vaggan
ler

lämnar på dagis
samtal på skolan
handlar
betalar räkningar
hämtar den ena
letar den andra

drar vagnen
ler

springer i trappor
knackar på dörrar
den ena trött och arg
den tredje ledsen
och trött
den andra fortfarande
försvunnen
hem
lagar mat
laga välling

vagga vaggan
ler

sätta på Tv:n
Bollibompa
hipp hurra
ringa runt
den ena ser Tv
den tredje sover
(tack o lov)
den andra hittad
bannar
skäller
förmanar
pustar ut
värmer mat
tappar upp bad

vaggar vaggan
ler

läsa läxor
pyjamas på
läsa saga för två
be för tre
stoppa om
puss och kram
ses imorgon

vaggar vaggan
ler inte mer

blundar
orkar inte
oordningen se

våndas
somnar på soffan
så fort jag bara kan
men inte för djupt
måste vara
redo
för ännu en
vaknatt
tröstnatt
mata
byta blöja

slumra till
med handen på vaggan

vagga
vaggan
vagga




Fri vers av Rolfsdotter
Läst 217 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-02-08 12:57



Bookmark and Share


  sunflower
en handbok för tilltänkta föräldrar
kanon
2008-02-09

  Michaela Dutius
Precis så är det.
Du har beskrivit det oerhört väl.
Jag vet- blev ensam med fem barn mellan 1 och 14 år.
2008-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Rolfsdotter
Rolfsdotter