Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en tid i hallands huvudstad


halmstad

vi gick ofta efter nissan
turbo och jag
han tyckte om lukterna
efter älvpromenaden

vi fick många vänner
mannen som sydde segel
och kapell frågade efter valp
jag minns inte om han köpte någon

laxfiskarna hade sina bodar
och juno låg ofta inne
med sina torskgarn
vi pratade fiske
om sälen i laxgårdarna
om delfinerna som varit
uppe i nissan

åt andra hållet låg slottet
där bodde karin
hon var landshövding
för oss var hon drottning
hon tyckte att turbo kunnde vara
i slottsträdgården
när jag var i landstinget

på sommrarna sålde
vi krabba utanför slottet
vi sålde alltid slut
och bytte till oss hjort och kalkonkorv

vi fick många vänner i halmstad
men även ovänner
politiker som aldrig hade uträttat något
och hade goda vänner i stockholm
och var glada i poster
halmstad skrattar fortfarande
åt dem
och turbo pissade en extra gång

nissan rinner forfarande
och stuverichefen heter birgitta
våran käring säger hamnarbetarna
mina gubbar säger birgitta
hamnen går bra
och folket tjänar pengar

det gick knackigt för hbk förra året
men nu är snart bahne tillbaka
dolle har flyttat
men tim ordnar det nog

det är ett tag sedan
alex kom trea
i galgbergsloppet
kortbyxor och snön öste ner
turbo var dyblöt

vi åkte hem tände i spisen
jag lagade förmodligen
ryssjor som vanligt på den tiden
ekonomin som vanligt i botten
efter ha blivit robbad efter en skillsmässa

det kallas visst feminism




Fri vers av tom boreland
Läst 251 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-09 22:42

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Markattan
Jag ser tydligt de bilder du målar upp av Halmstad och livgivande Nissan. Tycker om att Turbo har fått en så framskjuten position i skildringen och går som en röd tråd från början till slut.
2008-02-17

  Carola Zettergren
En medryckande promenad!!!
2008-02-09
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland