Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintern



Barken hänger löst i sitt kalla och något fuktiga grepp

om stammen. Den klamrar sig fast i hoppet om att få

bli kvar ett litet tag till. Grenverket intill omger sig

däremot stolt med något intaktare klädnad. Fast

och sträv till sitt yttre klättrar den högt längs den

prakt ljus bruna eken. Vinterns löfte om snö

och is har i mycket uteblivit och så skonat oss en del.

Våren väntar, snödroppar skymtas, i backen förbereder

sig blommor på sitt ljuva kall. Den gråvita horisonten

med dova nyanser av blå bruna kontraster, far mellan

skog och himmel narrig. Ljuset behåller sitt speciella sken

i denna sena vinterfas. Än är dock dess tid inte ute. Den

måhända kan drar en vals till där flingor i skyn får sitt

vita täcke att ryka och kanske drivor av is på den nu

något stilla fjärd att i vikar mysa……..




Fri vers av stefan.g
Läst 264 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-10 13:53



Bookmark and Share


  Fånga dagen
Vilken jättevacker bild och text

Anna-Karin
2008-02-12

  Larz Gustafsson VIP
Fast

och sträv till sitt yttre klättrar den högt


Låter som en beskrivning av Larz Gustafsson.
2008-02-10

  mare VIP
...bilden så ljuvlig...
2008-02-10

  mare VIP
..så poetiska tankar om denna varma vinter...
2008-02-10
  > Nästa text
< Föregående

stefan.g
stefan.g

Mina favoriter
Hur du vill leva