Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sveriges äldsta fyr ska släckas


fyrar

det gällde att rädda liv
det gällde att sjöfarten fungerade
vi fick ett pärlband av ljus
runt kusterna
en trygghet som svepte
över natthimmlen
som varnade
som vägledde
nu har kontorsnissarna
bestämt
om avyttring
av en trygghet
som blivit kultur
en symbol
att ljuset lever
att ljuset leder

deras ljus är svart
de pengar som skulle
gett trygghet
användes till
lyxvillor i vaxholm
och särö
med kanske ett
litet levande ljus
i panoramafönstret
så att skräpet hittar hem

det är dags nu
att sätta ner fötterna
att det är vårt land
att låta ljuset flöda
att låta ljuset leda
mörkermän tillhör
inte civilisationen




Fri vers av tom boreland
Läst 294 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-10 21:14

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ummm~oh~yeah
Men :O Vem som helst borde fatta att Varberg är tusen gånger bättre än Vaxholm!

Fy på dem!
2008-02-11

    ej medlem längre
Vi lever i en mörknande tid...
2008-02-11

  Per Teofilusson
jag är med dig.
2008-02-10

    huldran
Fin text, synd och skam att släcka ner.
På det stora hela kan man se det som att man släcker ett ljus som var ett hopp i allt mörker för många.
2008-02-10
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland