Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är Blått

 

 

där min penna kanaliserar själen

så hämtas motivet
ur det omedvetna

eller överjaget

kanske jaget inunder
det som ilsket kämpat sig upp

med spott av ursinne

cirklarna
kravlar sig fram
genom former streck skuggor
lika förrädiska som kvicksand
över minnens mörka hinder
ett försvar
ja - kanske instinkt

min penna
avtäcker bortblåsta vårvintrar
bortträngda övergrepp
isblå av köld

barnets renhet

den vuxnes tafatta uttryck
och frågan kvarstår:

varför?

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Nattviol
Läst 237 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-02-12 22:32



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Mmm...du fångade mig på första raden...
men frågan kvarstår...
Ja frågan hänger kvar...

Ja egentligen så ville jag mest säga: Bra skrivet!
2008-02-12

    Charlotte S
\"med spott av ursinne\"

Skön rad. I övrigt en fin dikt. Kanske lite svår...
2008-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol