Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Måndag den 11 februari 2008


(Inte) allt på en gång (dagbok)

"Stopp! Stopp!" skriker kroppen.
Hjärnan vägrar att lyssna, utan tjatar på som vanligt.
"Nu ska du göra det, sen ska du göra det andra och glöm inte ditten och datten. Och nu när du ändå gör det så kan du samtidigt göra det tredje" maler hjärnan på med sträng röst.
Kroppen gör sitt bästa för att lyda, men det blir lite förvirrat och då blir hjärnan ännu strängare och manar på att jobba ännu mer och ännu snabbare.
Så där håller vi på och resultatet blir att jag startar tio till tjugo olika saker och allt på en gång. Har jag tur, kanske en sak blir klar...

Nej, nu krävs en förändring!
Jag brygger mig en god kopp te (det där nya jag köpte i fredags), sätter mig lugnt ner vid köksbordet och drar några djupa andetag.
Tar mitt block och penna och börjar skriva upp allt, varenda liten detalj som hjärnan vill att jag ska göra. Oj, det blev en lång lista!
Nu börjar det verkliga jobbet, att prioritera allt som finns på listan!
Jag väljer ut max sex saker som ska göras (Varför just sex saker? Tycker sex låter ganska trevligt...) och rangordnar dem.

Så, nu kan jag ta en sak i taget och vara nöjd och stolt över vad jag gjort idag.
Skulle jag nu bara hinna med tre saker... ja, då är jag nöjd och stolt över det och gör resten en annan dag.




Dagbok av Annette Andersson
Läst 244 gånger
Publicerad 2008-02-11 16:47



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En tänkvärd text om något mycket mycket viktigt.
2008-02-16
  Annette Andersson
Annette Andersson