Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt bröst är sprängfullt av jag vet inte


jag
moln av din enda lust

kom och titta ner i min säck
Folons gitarr, spade, katt, gaffel, eld, klocka, häst, portfölj och frågetecken
som de stod på Castelo de Sao Jorge i kolonn

cikadorna ...

och ljusa långa andetag till nu ...

mina vingslag över sjön
mina armar tomma av dig

allt är här och allt är kvar att vara
armén hänger med mulen snarkar i armar väntar med blått hår
det är vingar vi inte har
mina armar är tomma av dig jag är tömd av drömmande is i dig
stjärnregn
jag är nyårsklockan som ringer vår över blankstum is
i din mun av moln dånar i morgon




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 498 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-02-11 22:43



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
-allt är här och allt är kvar att vara-

i min barndoms värld fick världen inte vara kvar som den syntes mig, det var utveckling och inveckling och där fick människan helt enkelt anpassa sig till den snabbt växande utvecklingen

även jag fascineras av konsten och dess poänger med att leka sig fram med former och olika element, poesi är även det konst
2008-03-22

  lodjuret/seglare VIP
Jag måste erkänna att jag blev helt snurrig i planeten av att läsa den här texten, det som först kom för mig var minnet av att skog var allt som omgav spårvägslinjen innan bostadsområden, centrum och tunnelbana kom att födas ut i ljuset av en tänkt framtid som sakta tog form under barndomsåren för de boende
2008-03-05

  någonivärlden
Vilka bilder man får av att läsa texten, jag kan nästan se sjön...
2008-02-17

  mikael ejdemyr VIP
En ömt värkande längtan som leker, inte titt-ut, men stå-ut.
2008-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm