Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konstnär Kjerstin Krantz

Här tänkte jag mig att ens barn dör och även om andra sörjer så är deras sorg ingenting, absolut ingenting gentemot min. (inser att jag får börja förklara lite för det är inte bara vackra ord)




Kval i svartenflor

 

Vem, vem har dig förmäktat?

vem, vem har mig försmäktat?

 

svepning mol för liten

lekning pin för sliten

 

tomma händer hålla

om håg och hugin

minns ej något

räds ej någon

 

bättre tom och tyst

än av galandet funnen

bjärta färger fagra

gråar sig i gruset in

 

le du i ömkansvärt kval

le du under svartenflor

 

Vad gör det dig?

vad rör det mig?

 




Fri vers av Lena Krantz VIP
Läst 521 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-02-13 16:17



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Känslan är stark och "vad bekommer det väl mig", sliter i hjärtetrakten.
Lite svår men ändå så enkel.
En eloge till dig
2009-08-18

    JJ VIP
Jag gillar helt klart dikten och språket den är byggd med! Kanske just därför jag har så svårt att komma på något vettigt att säga i min kommentar! Applåd! Mvh. JJ.
2008-02-13

  Vind
Sköna ordvändor, binder tid och otid tillhopa
2008-02-13

  Inkarasilas
Som en envis klagan till Gudarna, \'tomma händer hålla

om håg och hugin\', maffigt. Älskar när du går Freija style.
2008-02-13

  Carola Zettergren
Riktigt läckert ordbroderi
med känsla i!!!
2008-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP