Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens faser

Fråga: älskar du mej (än)?

Första tiden, fasen
Man behöver inte fråga
Men man säger och hör det ofta
Ändå

Efter ett tag, 2;a fasen
Man frågar för att få bekräftelse
Man vill gärna höra
Det kanske var längesen
lustgården är inte alltid, så nära längre

3:e fasen, man vill helt enkelt veta
Man saknar den där innerligheten
Finns du för mej, eller vad
Kärlekens slentrian
MEN med plats för försoning och ”försoningssex”
(som i ”gamla tider”)


4:e fasen, det spelar ingen större roll
Man frågar inte, för man vet svaret
Tycker inte om det
Man knullar ibland för gifta bör knulla
Man börjar se sej omkring

5:e fasen, någon är otrogen
Den andra reagerar med att slå hårt i dörren
Och allt annat
Eller också spela förfördelad
”Jag som trodde på dej” och oss
(hm men gjorde inget fast man märkt
vart man var på väg?)

6:e fasen, man skiljer sej
gråt och tårar, men också frisk befrielse
Helst vill man aldrig se den andra mer
Eller inte ens höra rösten

Ibland så går man tillbaka nåt steg
Ibland, så kan man hoppa över nåt steg
Men i stort finns dessa faser
Hos de flesta, i en eller annan form

Hopplöst, nej inte alls
Kan man stanna på 1 eller 2
Så slipper man tänka
FY FASEN!




Fri vers av LassO
Läst 276 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-16 08:55



Bookmark and Share


  Stensamlaren
Blir ledsen av att läsa detta. Du förmedlar mycket känslor med texten, väldigt bra, jag gillar.
Men jag vägrar tro att det alltid måste vara så...

kramar och applåder
2008-02-16

  Larz Gustafsson VIP
Kärlekens sjörök
driver längs stranden
och välter kull granar och al
Kärlekens kyla
ger brännsår i handen
Kärlekens hetta är sval
Kärlekens hundar
springer på fälten
och leker att allvar är lek
Kärlekens hundar
mättas av svälten
och viftar på svansen åt svek

(U Lundell)
2008-02-16
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO