Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läkedomens hus - Del 2

Deras drömmar hade varit identiska. Båda hade upplevt ett starkt ljus och tilltalats av en dånande röst, lik ljudet av stora vatten.

De hade blivit tillsagda att bygga ett vackert hus och göra husets mark till en fristad som inte låg under världsherraväldet utan räknades som avskiljt till Godheten.

Huset skulle förvaltas av sju människor. Dessa sju var utvalda och unika eftersom de var Goda utan fläck. De fanns att finnas på fängelser och sinnessjukhus i Europa, Asien, Sydamerika och Afrika.

Deras namn var: Elamin, Li-Nau, Zidelo, Buracus, Mel-Hina, Youwela och Xindra.

De hade bara fått personernas förnamn med förklaringen att det inte skulle bli svårt att finna dem. Deras olika vårdare skulle veta, utan tvekan, om de vårdade någon av De Sju.

Huset skulle kallas "Läkedomens hus", och presidentparets dotter skulle bli husets första gäst.

De Sju skulle ges varsitt eget rum och sedan skulle det erbjudas ytterligare 40 sängplatser.

Huset skulle placeras så att det var lätt att slussa besökare till och från huset från hela världen. En kvällsvard och en natt i huset skulle vara tillräckligt för vilken åkomma som helst. För att använda huset på bästa sätt skulle man alltså hämta 40 välmående människor varje förmiddag och lämna 40 döende samma kväll.




Prosa (Novell) av Mattias Josephson
Läst 376 gånger
Publicerad 2008-02-17 23:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Josephson
Mattias Josephson