Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland är det klokast att hålla tand för tunga...


STJÄRNFALLET

Om vi ser en stjärna falla

får vi önska oss nånting

Och det vet också alla

att man säger ingenting

 

Ty om vi delar med oss

och i ord vår önskan klär

Den vilse går i kosmos

om vi tystnad oss ej lär

 

Låt stjärnan visa vägen

fram till vishetens brunn

Vad lär oss denna sägen

jo den lär oss hålla mun 




Fri vers av Yvonne
Läst 623 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-02-17 17:21



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Jag tycker denna dikt är väldigt vacker. Jag älskar stunden tillsammans med stjärnorna. Ger ro i själen/B
2008-09-09

  charlotte hedendahl
Du skriver verkligen bra! Lite som en sagoberättare!
2008-04-27

  Annette Andersson
Vackert... Texten förflyttar mig bakåt i tiden många många år till en mycket speciell kväll i augusti... *applåd*
2008-02-25

  Michaela Dutius
Vilken härlig dikt.
Ja tiga är guld...och önskan slår ju bara in om vi är tysta.
Skönt skaldat!
2008-02-20

  aol
så vacker poesi
2008-02-18

  Bodil Sandberg
Du är underbart duktig att skriva..så är det bara..och här har du än en gång format dina poetiska tankar till en suveränt fin dikt om stjärnefallet och helgden och friden däri..ja klokast är att tiga för att kunna finna vägen då...applåder och bokmärke!!!!
2008-02-18

  -Ulla Tilemo- VIP
Det krävs mer reflektion, mer sunt förnuft och eftertänksamhet, att i rätt situation kunna hålla tyst. Jag läser denna dikt mellan raderna och tänker på en del gamla ordspråk. T ex tala är silver, tiga är guld. Jag tror inte att diktaren här avser att vi ska tiga ihjäl våra åsikter, utan kanske mer nyanserat att förstå när det är läge att göra så.
Ett ord för mycket kan skada väldigt mycker mer än en tystnad.
Det är faktiskt inte farligt att vara lite lågmäld.
2008-02-17

  Larz Gustafsson VIP
Aldrig i livet.

Endast fega är tysta.

Gamla sura, bittra kärringar däremot gläfser ofta. Men det är en annan sak.
2008-02-17

  -Ulla Tilemo- VIP
BRA och kloka ord, sagda på ett trevligt sätt, som gör att vi kommer ihåg dem!
2008-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne
Yvonne