Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack Shin och Daniel för hjälpen!


Huskroppen

 

Gipsskivorna och färgen
skruvarna och reglarna
är köttet och blodet
på skelett av betong

Likt ett blodomlopp
slingrar kanaler och rör
med det livgivande
luften och vattnet

Brandlarmets kablar
dragna till varje vrå
larmar likt nerver
då något är på tok

Putsen avvisar ovälkomna
som en skyddande hud
och likt immunförsvaret
löser sprinklern ut

Som människans kropp
är de hus vi lever i
en förlängning
av oss själva

 




Fri vers av Anna H
Läst 510 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-28 16:12



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
den är obehaglig men bra tycker jag allt.
2008-02-28

  jonke
fin ton:-)
2008-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Anna H
Anna H