Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läkedomens hus - Del 3

Rösten påpekade att samtliga av De Sju var så pass till åren att ingen av dem skulle leva länge till.

Läkedomens hus skulle fungera så länge någon av dem var i livet, men för att det skulle fortsätta fungera efter dem behövdes det fyllas på med nya fullkomligt Goda.

Idag fanns ingen lämplig förutom De Sju och det skulle krävas mycket av mänskligheten om man skulle kunna skapa miljöer som hjälpte ytterligare människor att söka Godheten på ett sådant sätt att de kunde efterträda någon av De Sju.

Om någon som invigdes bland De Sju någon gång gjorde eller tänkte något som var ont, så skulle kraften i Läkedomens hus för alltid vara bruten.

 

Detta var drömmens budskap i sin helhet - och presidenten kallade omedelbart, mitt i natten, in en av sina medarbetare för att påbörja eftersökningen av De Sju.




Prosa (Novell) av Mattias Josephson
Läst 438 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-18 18:16



Bookmark and Share


  LenaLisa
Texten är stark och omskakande. Den tar tag i mig. Jag vet inte vad, men jag blir alldeles mållös. Undrar bara hur fortsättningen skulle se ut.... Applåd!
2008-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Josephson
Mattias Josephson