Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsväven

 

 

Mina ögon

längs vävens brokiga textur

skickar minnet

bakåt

genom dess upphöjningar knutar revor

återupplever dofter

av våra kroppars liv tillsammans

avståndet

avlägsnar sig

 

Mina fingertoppar

följer känsligt varpens levnadsväg

min hud som aldrig glömmer

din huds struktur

dina tankar

din doft

 

För väven slets i bitar

vi lever inte längre varandras                      

dofters närvaro

strukturen färgen gemenskapen

allt sönderslitet

brustet

 

Skapar min egen väv idag

den är långt ifrån hel 

ändå

i tusen färgers brokad

 

men revan           

 

skvallrar om livet utan dig

det tomrummet som

en gång var vävt

Samman

av oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Nattviol
Läst 413 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-02-22 17:05



Bookmark and Share


  J A Nicander
En ärlig och blottande beskrivning av ett samliv sedan en tid förlorat och saknat. Berörande.
2008-02-22

  Lilla My* VIP
Vackert sammanvävt till en underbar dikt om livets öden!
*Applåder**
2008-02-22

    Ken Cassel
Instämmer helt med föregående talare till fullt och pricka
Tycker om denna
Kram : ))
2008-02-22

  Lyckohäxan Enediel
Jag tror din väv håller hög kvalité...trots revor och knutar.
Dikten är vackert vävd och jag gillar sättet du skrivit den på!
Mycket fint!
2008-02-22

  mare VIP
..så vackert....sorlig...
2008-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol