Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mor


Jag klarade det inte
att rida dina höga hästar, mor
for av i rasande fart slog i marken med kraft, log
och gick sönder och samman.

Krälade i gyttjan träffad av en hov
ropade ditt namn, sträckte ut min hand
Du sa,
-Jag har inte tid
Du, vände på klacken och drog
Jag såg din rygg men
du såg aldrig min

Jag reste mig sakta, sakta
tvagade mig
helade mig
lagade mig

Du gick din väg raskt
krympte ihop
tvinade,
försvann.

Jag växte,blev stark
lärde mig att aldrig
sadla dina hästar igen, mor

Du krympte,
försvann.
Nu mockar du skiten, mor
sopar
matar
sliter
du har krympt ihop,
kan inte sträcka på dig
kan inte sadla dina egna hästar, mor




Fri vers av Malin Rapp
Läst 445 gånger
Publicerad 2005-06-03 11:48



Bookmark and Share


  Virgo Cinnamon
Bravo och FY för både "Mor " och "Pappa" dikterna...Hur kan du skriva så bra om så hemska saker? Måste nu genast läsa dina andra dikter.
Femma!
ps...Fint namn ;)
2005-06-03

  Jojo
Den här dikten är riktigt bra. Fint bildspråk.
Man kan riktigt leva sig in i "berättelsen".
2005-06-03

    Bodil Sandberg
Jag kan bara säga att du är en enastående bra poet - och nu har jag gåshud men det kan också bero på att jag på nåt sätt vet precis vad detta handlar om - jag sparar denna i mina dokument -tack
2005-06-03

    Agnieszka
jag berörs starkt av denna dikt. den fångar känslan väl. det är välskrivvet och framför allt vissa rader tycker jag extra mycket om.
2005-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Malin Rapp
Malin Rapp