Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÖrnEvangelium

In i spiralen, mellan tid och rum
bär mig en ängel som syntes mig stum
Helighet, närvaro,pejlande djupaste djup
jag väntar i bävan, vid högsta berg och svindlande stup
Som örnungen ligger i tryggat bo, byggt utav starkaste grenar
men ändå skapad för svävande, högt över berg och by
jag längtar att bära bud, om försoningen som läker de djupaste sår
innanför trasiga skynken och diktade roller den når
ÖrnEvangelium, otuktat, ej spinnande likt huskatten
som slutat att jaga sitt byte...
Gud är en Älskande Gud, som inte delar dig med någon annan...
en befriare är Han, ingen som flyr till honom ska stå där med skam!




Fri vers av palle
Läst 274 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-23 17:28



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
\"Huru ljuvliga äro icke glädjebudbärarens fötter, när han kommer över bergen för att förkunna frid och frambära gott budskap och förkunna frälsning, i det han säger till Sion:\"Din Gud är nu konung\". Jes. 52:7
2008-02-24

  Michaela Dutius
Ja- det är ett örnevangelium vi fått att bära ut.
Kan inte låta bli att här i min kommentar ge dig Nils Bolanders dikt där jag förmodar att du också hämtat uttrycket.

Kristendomen var ett örnevangelium,
sprunget ur den högsta klippspetsens näste
på blanka störtflyktsvingar.
Men vi tuktade dess djärva fjädrar,
rätade fackmässigt ut dess rovdjursnäbb,
och se - det blev en svart fågel,
en pratsam och tam korp.

Kristendomen var ett lejonbudskap,
ständigt på jakt efter varmt och levande byte,
ett ungt lejon av Juda.
Men vi klippte dess skarpa krökta klor,
stillade dess törst efter hjärteblod
och gjorde det till en spinnande huskatt.

Kristendomen var en ökenpredikan,
snål och vass som den pinande africus,
brännande som ökensanden.
Men vi gjorde den till en trädgårdsidyll,
aster, reseda och fromma rosor,
ett stämningstycke i örtagård.

Herre, tag hand om vår fromma ynkedom!
Giv den snabba örnvingar och vassa lejonklor!
Giv den doft av vildhonung och samum
och säg sedan med döpare-röst:
Detta är den seger som övervinner världen.
Detta är kristendom!
2008-02-23
  > Nästa text
< Föregående

palle
palle