Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rötter

\"Jag begär inte så mycket av livet
Jag vill bara ha det som alla andra har

-Trygghet\".

vi förfärar oss över det oprovocerade gatuvåldet
ligorna, de sammansvurna hämnarna
som söker sina offer
blodlystna kattdjur
rovdjuren
sällar sig till andra törstiga
hungrigt desperata
förlorare
de vet att de är förlorare

-\"snygg jacka\".
en dansk skalle
och hela havet stormar
haglar
brinner
och sen några välriktade sparkar på kroppen som ligger ner
bara för att vara på den säkra sidan

Lejon begår inga misstag

Jacka
mobil
plånbok
och adidas skor

de vill bara ha det som alla andra har

För vad var det som blev stulet?
vem var det som först stal?
förövare kan se olika ut
och förlusten

är den alltid lika stor?

Vad är det som saknas?

Trygghet
att ha någonstans att bo
att äta sig mätt
framtidsutsikter
somliga säger giftemål, hus och bil
andra säger lekpark åt barnen
andra säger playstation
någon säger vänskap
att slippa hitta tomma patronhylsor i sandlådan
boffa lim, sniffa gas, röka brass
medan farsan sitter och skåpsuper
och vissa behöver ingen dålig uppväxt
för att fucka upp allt
- det liksom bara händer ändå
bortskämd vill ha mer
bortskämd vill äga hela världen
vill ha ett helrör eller två
snygg sportbil
en karriär och mer pengar
ett järnrör i huvet kanske

Jag vill ha en ny elgura
en egen lägenhet
råd att resa
och framför allt vill jag ha kärlek
dina sköna ord
dina armar runt min kropp
den värme du ger med din eld
är som
rötter mot rotlösheten




Fri vers av Pontus W.U
Läst 475 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-02-23 19:24



Bookmark and Share


  Ilona _L
Snyggt Pontus!
2008-03-09

  Malinosa
Ärligheten talar och jag gillar det.
2008-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Pontus W.U
Pontus W.U