Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vördnad


Sitter nu här.
Vid en viss tidpunkt, på en viss plats.
Existerande, levande och medveten.

Jag lever under en oerhört kort tid,
och är en oerhört liten del av universum.
En minimal parentes i tid och rum.

Sitter här med universum i ryggen
och framtiden okänd.

Jag är atomer, en offantlig mängd atomer.
Atomer som har färdats genom tid och rum.
En ytterst liten del av universums atomer
har färdats i mer än tio miljarder år
från Big bang och ända hit till mig
nu här idag.

Vi lever nu och här,
du och jag,
så osannolika
så ovanliga.




Fri vers av Svante
Läst 594 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-02-23 23:54



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Fint att ta tillvara!
Vacker dikt*
2008-03-10

    ej medlem längre
Vackert o ömt skrivet!
2008-02-24

  NågonAnnans
Vackert och flummigt skrivet :)
2008-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Svante
Svante