Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en gråmulen söndagmorron


två män och en volvo

dom är pensionärer
sedan några år
och har nyss varit i köket
och satt på kaffet

nu står dom
i de rentvättade
sondagsblåbyxorna
och disskuterar

den ene är barhuvad
den andre bär en mörkblå
skärmmössa
av amerikamodell

det är något intressant
med den enes volvo
och dom pekar
böjer sig och tittar

så får dom syn på oss
stannar upp vinkar
men bilen är vikigast
en gråmetallic av 80tals modell

det gula fjolårsgräset
viker undan föt hundarna
när jag vänder mig om
tittar männen efter oss

kanske har dom fått
ett nytt disskusionsämne
kanske har vi
brädat en volvo




Fri vers av tom boreland
Läst 292 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-24 10:22

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
Vet du att Säffle ligger i Arkansas? också
2008-02-29

  stronza
bra o kul
2008-02-24

  Michaela Dutius
vardagsbild i söndagsstiltjen.
Väl diktat!
2008-02-24
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland