Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur min diktsamling \"När ungdomen dansar\"


Tankar i dur

Jag steg ut i morgonsolen
och lät dess strålar skina rakt igenom mig
Jag lät min kropp uppfyllas av den styrkan
min själ kände då jag andades,
utan rädsla, för första gången på väldigt länge

Jag såg en samling, ett gästspel
av gyllene gullvivor breda ut sig framför mig
som en himmel utan horisont
och för var steg jag tog blev ljuden
runtomkring mig en symfoni,
spelad i perfekt harmoni

Tankarna gick i dur
Jag längtade efter det daggtunga
blåbärsriset i morgondimman,
sanden mellan mina tår
och de fjäderlätta tankarna som tog mig
till min evighet och oändighet

Symfonin skalade av mig
den jag länge inte velat vara
och lät mig förvandlas till friheten själv




Fri vers av Moa Ahlsén
Läst 250 gånger
Publicerad 2008-02-24 22:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Moa Ahlsén
Moa Ahlsén