Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luta med mig

 

***

luta med mig

luta

 

njuta går ej

sluta, besluta var vinkels

glidande, ner skola vridet svidande

stämmas hastigt, i bäck

lämnas lutning för flödets begär,

täck mina fall och räck mig

din hand för vi ser

våra liv rinna speglar

 

vridande näst förödande

lidande, glider vi med

i varandars vågat som nått

beskådade mått

av saligt bebådat

 

luta än mer för båda

njuta, ödet förskjuta

i skådad porlande tro om

evighetsbrunnen

 

luta med mig, här kan vi

sluta, ej mer förrunnen

vägran att inse dammen

är brusten, lusten

är ännu skir

 

likt diset följer oss hem

liksom riset mot kinden smeka

sin nätta dagsfärska dagg, gör oss våta

och vakna

 

luta med mig, genom skogar

och bäckar

 

tycks rakna

***

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 542 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-02-27 07:13



Bookmark and Share


  aol
verkligen en dikt som skakar om i nuet, så bra skaldat här vännen,
2013-08-31

  Ergo Summa
Du skriver eget men ändå professionellt. Dina rim mitt i dikten ger ett snyggt och bra flyt. Jag gillade det här mycket.
Titeln är klockren och ger en utomordentligt fin upprepning att hålla ta i.

2013-08-13

    JO:82
Fint skrivet
2012-11-01

  Totimomo
Fantastisk läsning i dessa grönskande tider :) hade nästan glömt av vilken poet du är madame! Subtil puss på nosen ;)
2012-08-09

  Tillbringaren VIP
Vilken pärla jag hittar här. Skoglig, vacker, något som törs blottas. Så fint.
2012-02-11

  Hans Christian
"Likt diset följer oss hem" Långsamt sensuell dikt, superb läsning.
2011-03-17

  blaite
Ja shit säger jag..kan inte sluta läsa dina bokstäver men borde ju fan sussa nu..
2009-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri