Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
stolthet


gormetmat i liten stuga

Lukten slog emot mig
farstun skvallrade

åter igen
en av kustens
märkliga delikatsser

mormor stod lutad
över vedspisen
det var den stora
emaljerade gula grytan

tvättgrytan
lingongrytan
saftgrytan

och en alldeles fantastisk gryta
att koka torskahuven i

Stig tog ifrå dessa granna
torskahövena
i grytan tittade glosögada
väl genomkokta huven
upp i taket,

som en skuggornas skugga
smög jag mig åter ut i farstun
medans mormors torskhuvudsseans
fortsatte och fortsatte

på vägen ut
mötte jag morbror stig
med en lysten
och längtande blick

vet du om torskahövena
år klara
än




Fri vers av tom boreland
Läst 336 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-02-27 20:15

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
jag har sett min mors ögon strax innan hon sög i sig ett siköga, jag har sett allt
2008-02-29

  Madjori
Mycket gôtt kött i törskas kinder och inget fick gå till spillo i fattigmans hus...
Gillar!
2008-02-28

  KristinaE
.. barndomsminnen stiger upp för mina ögon!
2008-02-27
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland