Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om det abstrakta, denna egendomliga och ofta svårtydda företeelse........


Abstraktionens Djungel

Det abstrakta
kan va svårt att beaktta

Det abstrakta
ej heller lätt att iaktta

Det abstrakta
lätt att därför förakta

Det abstrakta
kan realismen \"slakta\"

Det abstrakta
med metaforisk glans
ibland saknas all sans

Det abstrakta
korrigerad konvenans
med svårfunnen substans

Det abstrakta
Picasso inom konsten
kan framstå som nå´n slags \"monster\"

Det abstrakta
på det man ej kan ta......




Fri vers av Mats Henricson
Läst 255 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-28 09:52



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
För mig är det så här!
Håll i er! Abstrakt konst,
är för mig konkret konst,
det är ju något som
konstnären har skapat,
inget efterapat, utan
har framställt en bild...
Man skulle t o m kunna
säga, gjort en uppfinning...
Men sen är det en annan
sak, om man tycker om
den eller ej... Jag bara
menar, att en helt ny
sak har kommit till...
2008-02-28

  aol
suveränt mats gillas verkligen
2008-02-28

  Larz Gustafsson VIP
Därför föredrar jag Marcus Larson, Bruno Liljefors och grabbarna.
2008-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska