Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten skildring av vårt sargade polisväsende....


Polisen

Polisen
började med höga ideal
jobba för de svaga
ta fast varje \"kannibal\"
hjälpa tanten över gatan
fånga rånaren innan rånet
klara kampen mot Satan
fast allt blev rena hånet

Polisen
fick ett helvete på jorden
Bandidos , Hells Angels
finns i hela Norden
dom käkar snutar till frukost
har tunga farliga vapen
kör fort med farlig farkost
har lätt att ta \"poliskraken\"

Polisen
jobbar alla dagar
sliter och släpar
ofta buset förgäves jagar
Stora distrikt efter politikernas sabotage
inbesparingar som förstört vår trygghet
Ja alltihop ett stort carambolage
tack vare korkade politikers dryghet

Polisen
snart som i vidriga USA
mord och rån vareviga dag
knark och horor på gatorna
gratis HIV till flatorna
Blir det inte härlig tid
När \"USA-inkvisitionen\" tar vid.........




Fri vers av Mats Henricson
Läst 331 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-28 19:00



Bookmark and Share


  To
Nä det kan inte vara lätt av vara en riktigt god och rättvis polis när korkade politiker som bara tänker i siffror bestämmer vad de ska göra.
2008-03-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
Åkte inte kontoristerna
på polisen ut, felaktigt
beslut, att polisen
pappersarbetet skall
sköta, istället för att
ta bovar minsann!
Finns det inte någon
där, som ser att det
går inte an, det här...
2008-02-29

    V. Kato
Polisen gör inte alltid sitt jobb och ofta tar de de oskyldiga i stället för den som är skyldig till ett brott. Det finns också rättvisa poliser men det är inte alla.
2008-02-28

  aol
tung svidande poesi som tar fram en bister sanning
braavo mats
2008-02-28

  Larz Gustafsson VIP
Som vi till skillnad från den spanska faktiskt förväntar oss...
2008-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska