Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

startpaket utan samtalstid

 

 

 

 

Det var när jag äntrade tvättstugan precis då den lilla damen stod och skurade golvet.

Hon såg på mig med trött blick.

" ursäkta mig..sa jag med tvättkorgen i släp " jag tror du misstagit dig om tvättiden. Det är jag som skall tvätta nu. " sa jag med en lugn och vänlig ton.

damen blev ifrån sig och urskuldrade: men naj..er de de ? ojojoj..hur har ja kunned ta så fejl.."

jag log mot damen och klappade henne på axeln." såja..sånt händer alla..men det 'är helt okey..bara jag kan få ta tvättsugan nu " sa jag med välmening och vilja.

" ja..jo.." sa damen och styltade runt i tvättsugan och plockade ihop sina saker.

" det är sånt som händer..men det är ingen fara.."

damen kände sig skamsen och hennes blick var förlåtande, som om ögonen sade; HUR hade jag kunnat ta så fel.."

 

men jag förstod att hon kanske hade dåligt minne, eller kanske än mer åldrigt förvirrat,  jag log. och försökte undvika min närhet för att inte stressa den gamla danska damen, nu när hon plockade ihop blöt tvätt och lade ner det i rullkorgen.

för att vara helt säker på att hon hade tagit fel tid, så tittade vi tillsammans på tvättlistan. Jodå..mellan 12 till 16:00 var det jag som hade bokat den 28. och hon hade bokat den 29.

hon tittade snabbt på den upphängda almenackan. och jag också.

" de vae merkligt.." mumlade hon. datumen stämde.

och jag skakade på huvudet " det ÄR helt okey..vi kan alla ta lite fel ". sa jag med en vänlig blick och förtroendeingivande förlåtande gest.

 

 

Snällt hängde hon upp sina lakan i tvättskåpet, och prydligt satte jag på två laddade maskiner. vi sa hejdå till varandra och gick på vars ett håll, och nu hade den lilla danska damen med sig halva otvättade korgen stånkandes med sig upp i lägenheten tillbaka.

väl uppe i hissen försökte jag minnas vad det egentligen stod på almenackan.

 

 

fredagen 28 mars..

 

-

 

jag smyger tyst som en bäver genom katakomberna.
och känner mig skyldig till den danska kvinnans

... lömska ahlzeimer

 

 

 

 


 

 

 




Fri vers av पिWhite Eagleॡ gästas av &#
Läst 312 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-29 14:09



Bookmark and Share


  sol
en gång tvättade jag på fel dag
och råkade i krig med två män
varav den ena hade snott den andras tid
som tappat bort sin låskolv och petat in ett papper i hålet

jag fick skäll av båda!!

det var ett lustigt
sammanträffande

skön text
tvättstugor är som
urladdningsstationer

:))

.
2008-03-09

    Glittra G
Hahaha .. ja, men sånt kan hända den bäste.
2008-03-04

  Night Soul Woman
:) February . . . den har 28 dagar och vart fjärde år 29
Tack för en fin läsning:)
2008-02-29
  > Nästa text
< Föregående

पिWhite Eagleॡ gästas av &#
पिWhite Eagleॡ gästas av &#