Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om svek och brutna löften


Det var ditt fel



Och där var jag plötsligt
pappa till en övergiven treåring.
Du flydde med en annan
när det blev för svårt…

Jag försöker finna upphovet
till den stora svekdebatten
som gjorde att du lämnade oss båda som oönskade barn.
Vår son
tre år
och redan gammal
och mig
en bruten man
men ändå ett barn
nervös
upprörd och förtvivlad.

Kom ihåg att det var i en kyrka som vi gav våra löften!
Varför lova det du inte kunde hålla?

Så här i efterhand
önskar jag att du hade brutit mer än ett ben
i det balkongfall som blev mitt stora fall
i livet
i processen som nästan blev min död...

En dag kommer han att lämna dig
och för mig blir det
ett miljonskadestånd till en oskyldigt dömd.




Fri vers av V. Kato
Läst 508 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-02-29 16:12



Bookmark and Share


  tom boreland
feminism eller konsten att snabbast
möjligt få en man
från arbetslivet till bänken
utanför systembloaget
2008-03-01

  Diamanten
Mycket bra skrivet, fick en klump i halsen. Livet går vidare men ärren finns kvar. Man blir en ny människa efter skiljsmässan.

Lycka till!
kram/ Linda
2008-02-29

  aol
gripande läsning om ett stort svek
2008-02-29
  > Nästa text
< Föregående

V. Kato