Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bandy


vårvinter

efter en vinter
som aldrig fanns
kvalar Frillesås
till elitserien i bandy

och i alla bandyvänners
innersta hjärtevrå
finns bandyfinalen 52

Skinnheadens förfader
legenden lennart hyland
kultprogrammet karusellen

man skulle diskutera bandyfinalen
med gösta nordgren från bollnäs

kan du sjunga sa hyland
om du törs sa gösta

flottarkärlek a kapella
och de norländska skogarna
älvarna ,älskogen
rann ut i radion

det var arbetsfolkets svar
på finkulturen

haderian hadera
det luktar pors brännvin
kvinnor och urkraft
och älvens tunga brus
till dragspel och mygg

jag slänger ett öra
åt melodifestivalen
och skämms över
samtiden




Fri vers av tom boreland
Läst 345 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-02-29 22:04

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Madjori
Småskrattar och bara älskar:

\"Skinnheadens förfader legenden Lennart hyland\"

\"Haderian hadera det luktar pors brännvin\"

\"Jag slänger ett öra åt melodifestivalen
och skämms över samtiden\"


Bravo!
2008-03-01

  Sanningsägaren VIP
förstår dig
2008-02-29
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland