Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tystnaden ligger tät


Tystnaden ligger tät när det nu är natt och vindstilla
för man kan inte ens höra
vindens sus
Det enda som man kan höra så där lite på avstånden är en och annan morgonpigg sånglärka
Så gator och torg är nu helt tomma på människor
denna lördagsnatt mot söndag då klockan är strax efter fyra på morgonen
( ja, förutom mig då förståss )
Och när det nu är så här folktomt ute trivs jag som fisken i vattnet
för det är då
som jag så lätt får den där mäktiga känslan om att jag just för tillfället
har hela världen för mig själv
då jag äger hela världen
En liten sådan där harmonisk känsla som gör mig
helt fridfull och lugn
Så just nu i min egen lilla vetskap är det jag som är
gatornas
Kung

Tystnaden ligger tät

Ken Cassel
2/3-08.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 254 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-02 04:53



Bookmark and Share


  mare VIP
..härliga ord om tystnadens gator...och du som kung !
2008-03-02

  KristinaE
.. att vandra i den sovande uppvaknade staden och känna ljuset och människorna som sakta fyller på är en känsla jag får när jag läser, stilla och andäktigt till ny dag och nytt liv!
2008-03-02

  Michaela Dutius
En härlig känsla- gatornas kung.
Väl skriven
2008-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel