Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En oprovecerad smäll, när hon i sen graviditet ligger på rygg och vilar...


Tema övergrepp: Smällen i magen



Hon var gravid
Ett brett flin från en djävul
Hon mådde dåligt, tvingades åka
Till sjukhus, sanningen kom fram
Den finns i sjukjournalen
Men inget mer hände
Hennes misshandel registrerades inte
Mer än i journalen

Pojken som föddes har sina problem
De har med misshandeln att göra
Men fast det står även i hans sjukjournal
Så vill ingen göra något
Han kommer att få leva med sina lässvårigheter
Och andra problem
Men varken åklagare, eller polis, vill göra nåt
Kanske är det värsta övergreppet
Att samhällets tysthet ger sitt godkännande
Om än indirekt… till att såna får fortsätta




Fri vers av LassO
Läst 178 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-02 15:58



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
I Sverige premieras brottslighet medan offren åsidosätts och deras lidande bagatelliseras.
Förövarna daltar man med.
2008-03-02
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO