Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag letade igenom en gammal flyttkarong i går kväll och i morse och hittade glömda texter jag inte vill minnas att jag skrivit. den här dikten skrev jag när jag var inlagd på avdelning 60 i falun, sommaren 2006.


huvud axlar knän och tår

 

huvud axlar knän och tår

knän och tår

huvud axlar knän och tår

knän och tår

eller tårar vi har

huvud axlar knän och tårar

knän och tårar

svett och sår

vi har kön och drömmar

vi blöder gråter svettas föder

snorar frågar sover

äter pissar skiter vi har

huvud axlar knän och tår

knän och tår

vi har tankar och känslor

vi njuter och lider

sprider vår längtan med vinden

vi har hud och vi går

sönder när vi slår oss

vi är lite som ägg

fast jag är vegan

och äter inte ägg fast ibland

så äter jag mjölkchoklad fast

jag tycker egentligen om korna mer än chokladen

fast ändå och jag tycker

ijnte om mig själv och mjölk när jag ser fabriken och industrin

och de har huvud och tunga och ögon och fyra

magar för säkerhets skull

ja vi är lite som ägg

vi går sönder om man slår på oss

och vi kastar oss själva mot snuten

för de är ruttna trots sina

huvud axlar knän och tår

knän och tår

och tårar

och dårar och presidenter

har också knän och tår

och skolfröknar och datanördar och frisörer och terrorister

och busschafförer och flygvärdinnor och mobbningsoffer

och mamma och pappa och bögar och flator

och kristna och slaktare

huvud axlar knän och tår

knän och tår

och gamlingar och nyfödda gulligullbebisar

knän och tår knän och tår

fast jag vet en kille

han har amputerat båda sina ben

precis ovanför

där knäna satt

och inga tår men han är ändå och små

nyfikna barn

pekar och säger

titta! titta mamma! han har inga knän och tår

knän och tår, mamma!

och mammans SCHHH!

ska man behöva skämmas för dig?

fast det är nog

sin egna skam

de är rädda för

och sina egna fördomar

och sina egna ömtåliga liv

hela ryggsäcken full med ägg

barn

verkar gilla att peka

på verkligheten säga

så här är det

inga krusiduller eller omvägar

så här jävla vackert

eller underbart fult

är det faktiskt och livrädda

föräldrar vill uppfostra bort ärligheten

men alla har nog kvar

en lite snorunge inom oss

som vill ställa sig upp och skrika

titta!

han är smal hon är tjock du är dum jag är snäll

och titta hon

har inte ätit på en vecka varför då?

och han där borta svälter ihjäl

och nu regnar det bomber igen

och titta

vad mycket pengar han har

varför ska dem ha så mycket är dem

bättre än knän och tår

knän och tår?

 




Fri vers av iderik
Läst 381 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-02 16:44



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
Gammla texter kan svida till ordentligt den här gör det.
Bara bra jobbat skitpoeten.
2008-03-02

    medlidande
du har så rätt, gillade jämförelsen att människan är som ägg.. det når ut och jag gillar sättet du uttryckt dej <3,
2008-03-02
  > Nästa text
< Föregående

iderik