Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

c´est la vie. au revoir



det börjar med en man i trasig kostym som springer genom en öken
han har en uttorkad café latte i ena handen
och en otänd cigarett i den andra
horisonten är upplyst av en blinkande sol i neon
gratis påtår
står det på den
och i varje villaområde, varje hyreshus
i varje löneförhandling, varje hyreskontrakt
ingår en stillbild av livet
fullsmockad av hudvårdsprodukter, nagellack och schamposorter
bantningstips, inredningstips, sextips och tips
om hur man spelar på tipset
för när själen gapar efter kärlek, kan du fylla ditt bankkonto med sand
och ditt hem med gevaliavänner som du aldrig har tid
att vänta på, för skyltdockorna på h&m´s utförsäljning
verkar erbjuda mer kroppskontakt
med sina stickade vantar

och medan jag försöker se så snygg ut som möjligt
drar livet förbi i en svartkromad taxi
ger mig ett bländande leende
jag blir en paparazzifotograf
i hopp om att fånga ett ögonblick av nuet
med min polaroidkamera
men allt jag får är tomma blad,
blanka foton att fylla badrumsspegeln med

han stirrar på den fantastiska solnedgången
gratis påtår
står det på den
men ändå har all hans tid runnit ut i sanden
så allt han har är en uttorkad café latte i ena handen
och en otänd cigarett i den andra
men plötsligt är reklamen slut
















Fri vers av iderik
Läst 484 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-07 22:11



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
-Nice Feeling Med Koffein Och Nikotin Du Levererar Här-
2008-10-28
  > Nästa text
< Föregående

iderik